ACNEE.
Lotiuni (spalare si frictionare a unei parti a corpului) cu suc de varza. Comprese cu musetel, dupa care se unge cu tetraciclina unguent, un strat subtire, fâra a se apasa, sau alcool iodat prim tamponare, sau spirt camforat, dupa care se unge cu tetraciclina unguent. Se poate aplica o masca formata din 100 ml extract de musetel din tulpina si flori, plus 100 gr de fructe de catina coapta (pasta-piure), la care se adauga 100 ml miere de albine. Pasta se aplica pe fata spalata cu musetel, sub forma de masca subtire. Se lasa 20 de minute. Masca se îndeparteaza cu apa calda de ploaie. Dupa ce spalati fata bine, ungeti-va cu suc proaspat de ceapa. Dupa 15 minute, clatiti fata bine cu apa rece. Se foloseste si ceaiul depurativ.

AMETEALA.
Suprimarea fumatului, a bauturilor alcoolice. Patrunjel sau marar la fiecare masa. Infuzie de menta: 300 gr la litru de apa, se beau 2-3 cani pe zi. Se maseaza tâmplele si fruntea pornindu-se de la radacina nasului.

ALERGIA.
Se consuma ridichii negre si patlagele rosii. Interzise: oua, peste, capsuni, fragi, ciocolata, mezeluri. Cura de polen, 3 lingurite pe stomacul gol, înainte de masa, dimineata, prânz, seara, cura 30 de tile. La acest capitol se includ urticarea si intoxicatia. Ceaiuri: Trei frati patati-infuzie, urzica – infuzie, ceai diuretic – infuzie. Otet de mere: o lingurita de otet la un pahar cu apa. Se is câte o lingurita din 5 în 5 minute, urmeaza al doilea pahar, din care se iau 2 lingurite din 5 în 5 minute. Din al treilea
pahar, se is câte o mica înghititura din 15 în 15 minute. Se iau 2 lingurite de otet de mere cu 2-4 lingurite de miere. Se beau înainte de masa. Ceai de lamâie decoct. Lamâia, pentru a obtine mai multa zeama se dine puffin în apa fiarta, se taie în doua, se stoarce bine într-o ceasca. Coaja se taie în bucati mici, se fierbe 15 minute în 300 ml apa. Vasul sa fie acoperit, când se fierbe. Se pune în ceasca cu zeama de lamâie, se bea rece, iar cald pentru bila si ficat. 0 lamâie taiata se pune într-un litru de apa. Se fierbe pâna ramâne la jumatate. Se adauga o lingurita de miere, se bea în doua serif. Eczema umeda – bai, decoct, coada soricelului, galbenele, musetel, nuc, sapunarita, papadie, trei frati patati. Comprese cu coada soricelului, infuzie – eczeme uscate, comprese cu infuzie de radacina de brusture, iarba mare, musetel.

COLESTEROLUL. Amestec: Ceai fierbinte din 1/2 litru apa, plus 2 linguri de ulei din masline si 2 lingurite de usturoi pisat. Se omogenizeaza. Se soarbe încet de 3 on pe zi acest amestec. SCADEREA COLESTEROLULUI: Sirop din usturoi: 25 g usturoi uscat, fiert într-un litre de apa, se filtreaza, se adauga 250 gr zahar sae miere de albine. Se iau 2-3 lingurite pe zi.

CONSTIPATIE: Daca constipatia persista, si este însotita de dureri abdominale si de varsaturi, adresati-va urgent medicului, ca ar putea sa fie mai melt sigur o ocluzie intestinala (încurcatura de mate). Masuri – combaterea sedentarismului, mersul la toaleta la ore fixe, de preferat dimineata între orele S-7. Evitarea sederii prelungite la toaleta. Evitarea laxativelor si purgativelor cu efect puternic. Alimente indicate: pâme mtegrala, grâu, porumb, secara, marmelada, iaurt, cirese, mere, pere, prune, portocale, struguri, castane, spanac, cartofi, patlagele vinete, morcovi, ceapa, praz, fasole, varza, patrunjel, apa. Sub forma de medicament: prune uscate, sub forma de compot sae tinute în apa câteva ore, dimineata pe nemâncate, untdelelemn de masline, o lingura dimineata pe nemâncate, tarâte de grâu, 3-5 lingurite pe zi pusa în lapte, supe sae mâncare. Smochine, 4 bucati fierte în lapte sae apa, dimineata pe nemâncate. Polen, 2 lingurite dimineata, una la prânz si alta seara, miere 2-3 linguri pe zi, un pahar cu apa rece, dimineata pe nemâncate, struguri, cure 1-2 zile pe saptamâna. Ceai laxativ si ceai pulbere laxativ de la Plafar. La copii si batrâni o fiertura din tarâte de grâu, cum se prepara grisul, fie în lapte, fie în apa. Se îndulceste si se serveste ca desert dupa masa. Supa dintr¬un kilogram de morcovi fiert într-un litre de apa. 0 lingurita de ulei de parafina dimineata si seara. În constipatiVe rebele: decoct de secara 30 de gr la 1 litre de apa, fierbe 10 minute, se beau 2 cani pe zi. Orz 30-50 de gr la un litre de apa, fierbe pâna la craparea boabelor, se consuma la discretie. Infuzie Cimbrisor 10 gr la un litre de apa se beau 3 cani pe zi. Flori de soc o lingurita la o cana de apa. Se bea întreaga cantitate seara. Se recomanda mersul pe jos si exercitii pentru întarirea muschilor abdominali.

ECZEMA
se manifesta prin pete rosii însotite de mâncarimi sau basici mici care se sparg si zemuiesc. Masuri: – evitarea contactului cu substante care pot produce eczeme: medicamente pe baza de mercw, sulfamide, antibiotice, produse cosmetice (ruj, rimel, pudra), detergents, unele sapunuri, îmbracaminte sintetica.
– îndepartarea substantelor chimice de pe piele, prin spalare cu apa, ser fiziologic, substante neutralizante.
– tratamentul cored al unor boli de ficat, de stomac etc.
Alimente permise: legume, fructe, carne slaba, pâine, lapte degresct, paste fainoase. Zilnic: suc de papadie 1-3 lingurite, suc de urzici 1-3 lingurite, suc de anghinare 1-3 lingurite-diluate într¬un pahar cu apa calda. 0 zi pe saptamâna urmatoarele alimente; ceai, lapte degresct, sac de varza, oua de prepelita fierce, 2-3 pe zi, sau crude (ungerea regiunilor bolnave); drojdie de bere proaspata, 2-3 linguri pe zi. Alimente interzise: conserve, brânzeturi fermentate, grasimi de animate, peste gras, condimente, crustacee, bauturi alcoolice, fragi, capsuni, cafes, ciocolata. UZ EXTERN:
– pentru eczemele care zemuiesc: comprese cu infuzie de coada soricelului, 2 linguri la o cana de apa.
– pentru eczemele uscate: comprese cu infuzie de radacina de brusture, 2 linguri la o cana de apa.
– eczemele cronice recidivante: bai locale cu decoct de ‘coaja de stejar, 2 pumni la un litre de apa; cataplasme reci cu sac de cartofi, schimbate cât mai des. Înainte de aplicare, sucul va fi încalzit, apoi lasat sa se raceasca; baie de tarâte, 5 kg pentru o cada, cu o capacitate de 100 litri. UZ INTERN: infuzie de tei, de trei frati patati, o lingurita la o cana de apa, 2-3 cani pe zi, radacina de brusture, o lingura la o cana de apa, 2-3 cani pe zi.

FRIGIDITATEA
este lipsa totala a apetitului sexual (rece, fara energie, slab, o suferinta întâlnita la unele femei. Cauza, unii factori psihici ca raporturi sexuale inadecvate, teama de sarcina, boli ale organelor genitale, oboseala etc. Sa se duca o viata cât mai echilibrata~ respectarea unor reguli igienice, crearea unei bune dispozitii. In ce priveste alimentatia, sa se consume ceapa, usturoi, multe fructe, morcovi, spanac, ovaz, grâu, tarâte, mustar, piper, ardei, oua, rosii, salata verde. Sunatoare: infuzie, 20 gr flori la I litre de apa. Se is o cana la fiecare masa, rozmarin 20 gr flori la 1 litre de apa. Se is o cana în fiecare seara. Vin de marar:100 gr seminte de marar puse la macerat într-un litre de vin, timp de 3 saptamâni. Se agita din când în când. Se consuma fi ltrat câte un pahar mic dupa mass de seara. Masuri de igiena: rufele de core vor fi mai întâi fierte, apoi spalate, la fel si lenjeria patului care trebuie sa se schimbe zilnic în timpul tratamentului. Alimente permise: fructe, legume proaspete, miere 2-3 linguri pe zi, drojdie de bere o lingurita pe zi.
Alimente interzise: dulciuri, produce de patiserie, brânzeturi fermentate, peste, vânat, vin, cafes etc.

FURUNCULOZA
apare sub forma de mici abcese pe piele, numite furuncule sae buboaie. Apar mai des pe fata, ceatâ si spate. netratata poate data saptamâni, luni si chiar câtiva ani. Apace mai ales la tineri, la bolnavi de rinichi sae diabet zaharat. Ceaiuri:

l.) Trei fati patati, brusture radacina.

2.) Se poate folosi cu bone rezultate faina de in care calmeaza si ajuta la eliminates puroiului. În apa fierbinte se pane faina de in si se mesteca pâna se transforma într-o pasta. Între comprese sterelizate se pane aceasta pasta foarte calda care se aseaza pe partea unde se afla furuncul.

3. Se mai pot folosi frunzele de muscata si de scoroboi, bine spalate cu spirit care se aseaza pe furunc, ele având proprietatea de a extrage puroiul.

4. Pe partea dureroasa se pot pane cataplasme cu ceai de musetel mai concentrat.

5. Se recomanda sa se is în fiecare zi drojdie proaspata câte 2-3 grame. Ea ajuta la eliminates toxinelor si la disparitia broboanelor.

GASTRITA:
este inflamatia mucoasei stomacului. Este de doua feluri: Gastrita acuta este produsa de alimentele alterate sae contaminate cu microbi, bauturi alcoolice concentrate, sae de unele medicamente ca: aspirina, sulfamide, antibiotice, substante toxice. Bolnavii acuza dureri în capul pieptului, greata, varsaturi. Se recomanda repaus la pat si suprimarea cauzelor care o produc. De urgenta asistenta medicala. De asemenea, în primele 24 de ore sa se consume ceaiuri caldute, menta, supe de zarzavat strecurate, 2-3 litri în 24 de ore. Progresiv vor fi introduse supe de gris, de orez, paste fainoase, biscuiti, pâine alba prajita, piure de cartofi, de legume, carne slaba tocata. Alimentatia normala va fi reluata dupa ce durerile au început sa dispara. Gastrita, aciditatea la stomac. ~lâncati zilnic iaurt. Acest aliment bazic ajuta la distrugerea bacteriei care cauzeaza formarea în exces a acizilor din stomac. Gastrita cronica este determinata de tratamentul incorect al gastritei acute, consumând alimente condimentate, iritante, mâncaruri fierbinti, mese la ore neregulate, mestecatul insufficient al alimentelor în gura din cauza grabei, care cu timpul devine o obisnuinta, bauturile alcoolice, fumatul, unele medicamente ca salicilatii, fenilbutazona, substante toxice. Cei bolnavi de gastrita cronica au arsuri în capul pieptului, râgâieli, greata. În multe cazuri gastrita cronica este asociata unui ulcer sae cancer de stomac. In gastrita cronica hipoacida sent permise sa se consume carne de vita slaba, de vitel, de gaina, de pui, peste slab, brânza de vaci, unt proaspat, untdelemn crud, supe de carne degresate, sosuri de carne, de rosii, pste fâinoase, pâine prajita, piure de cartofi, fulgi de ovaz, legume fierte, spanac, urzici,
dovleci, conopida, morcovi, dintre fructe mere, pere, prune, caise, bine coapte. Ocluzii intestinale – papadie – decoct: Se fierbe o lingurita de planta întreaga, cu radacina, cu tot, într-o cana de apa time de 5 minute. Se strecoara si se beau 1-2 cesti pe zi. Sent interzise pâine neagra sae proaspata, lapte simple, cartofi prajiti, zarzavaturi crude si bogate în celuloza, fructe crude, mezeluri, conserve de carne, carne de porc, de oaie, de rata, peste gras, slanina, marmelada, hrean, mustar, ceapa, usturoi, muraturi. În gastrita cronica hiperacida, se respecta acelasi regim, care trebuie respectat de la 3 ani la 5 ani. Pentru gastritele cronice incipiente se recomanda infuzie: flori de salcâm, 2 lingurite la o cana de apa, se beau 2 cani pe zi între mese – frunze de zmeura o lingurita la o cana de apa. Se iau 2-3 cani pe zi – radacina de tataneasa 1-2 linguri la o cana de apa, se beau 2-3 cani pe zi, sunatoare 1-2 lingurite la o cana de apa. Se bea o jumatate de cana între mese. Sa se foloseasca ceaiul gastric Plafar. Pentru gastritele cronice cu spame: – infuzie de busuioc, 20 gr la 1 litre de apa, se is o cana dupa masa – maghiran infuzie – o lingurita la 200 ml apa clocotita, se beau 2-3 ceaiuri pe zi. Pentru calnrarea durerilor gastrice decoct-menta, o lingurita la o cana de apa. Se beau 3 cani pe zi – lei 15-30 gr la litre de apa clocotita, se iau 2~ cani pe zi. Comprese pe abdomen cu apa calda, sae cu apa calda si otet, schimbate la 10 minute. Ceaiuri care reduc aciditatea florile de salcâm, de soc si de musetel. Din amestec se face infuzie în ulcerul gastric si hiperaciditate. Enterite acute ceaiurile: cerentel, frag, nuc, stejar, antiseptic, antidiareic. În gastrite hi~oacide se is un paharel cu ceai din pelin înaintea mesei de dimineata. Radacina de papadie coapta reduce arsurile gastrice si balonarea. Crampe gastrointestinale, balonari, ajuta digestia cu ceai infuzie, amestec în parti egale anason, chimen, musetel. Tot pentru dureri gastrice:100 gr pasta de macese proaspata, plus 100 gr miere plus 100 gr polen. Pasta de polen se încorporeaza bine cu mierea, apoi se amesteca cu cea de macese. Se iau câte 2 lingurite pe zi. Gastrita hiperacida infuzie: flori de musetel, flori si frunze de sunatoare si fiunze de menta. Se bea câte o cana înainte de masa. Gastre~colita infuzie: ceai din frunze uscate de nuc, o lingurita la o cana de apa clocotita. Se bea în 2 reprize la o cana dupa masa. Gingivita ceaiuri: 2 linguri de flori de musetel la o cana cu apa clocotita. Când devine calduta, se tine în gura S minute. Dupa o jumatate de ora de repeta. Infuzie cu frunza de salvie. Se procedeaza ca la infuzia de musetel. La fel cu ceaiul de sunatoare, coada racului si cerentel decoct. Se mai poate folosi ceaiul formula Plafar.

URTICARIA.
Este o eruptie a pielii care se aseamana cu întepaturile de urzica. Sent piste Pete rosii, reliefate de marimi diferite, însotite de mâncarimi. Apare din cauza consumului anumitor alimente: peste, oua, mezeluri, vânat, conserve, fragi, capsune, sae a unor medicamente: aspirina, piramidon, intepaturi de insecte, urzici, injectare de seruri. Masuri: eliminarea alimentelor, a medicamentelor etc. Se recomanda alimente bogate în calciu (grâu, ovaz, morcovi, varza, lapte, brânzeturi, telina, polen) în magneziu (orz, porumb, smochine, spanac, sfecla) si în fier (spanac, ceapa, varza, secara). Se mai recomanda ridiche dimineata pe nemâncate. Vor fl evitate capsunile, ouale, carnea, conservele, bauturile alcoolice. Plante: Uz intern: infuzie de trei frati patati, o .lingurita la o cana de apa, 2 cani pe zi. Decoct de urzici, 50 gr la 1 litre de apa, 3 cani pe zi. Uz extern: comprese locale cu apa rece si putin otet de mere.

 

Apreciaza acest articol cu o nota de la 1 la 10 aici:http://goo.gl/bamEgT

Comentarii