Putem oare considera numerologia o stiinta serioasa?

La prima vedere, aceasta pare a fi o stiinta foarte simpla, accesibila oricui care citeste doar cateva carti si incepe sa faca niste calcule. Insa daca in modul cel mai serios ne scufundam in stiinta numerelor, devine foarte evident, ca totul nu este atat de “simplu” cum pare a fi la prima vedere.

Este simplu si clar, ca cifrele reprezinta fundamentul lumii si baza tuturor lucrurilor. Cifrele stau la baza oricarui fenomen, eveniment, lucru, atat in macrocosmos cat si in microcosmos.

Universul este construit pe fundament matematic, despre acest lucru se vorbea inca de pe vremea lui Pitagora.

Noi folosim cifrele zilnic pentru diferitele calcule pe care le facem, pentru a numara banii, a calcula timpul, a suna pe cineva, pentru contul bancar, adrese, CNP-uri, GPS-uri, care si acestea functioneaza pe baza de cifre (longitudine, latitudine).

Noi, atat de mult ne-am deprins cu cifrele, incat ne-am contopit cu ele. Astfel, aproape nici nu mai observam prezenta lor.

Omul este astfel construit, incat tot ceea ce devine pentru el obisnuit, pierde orice interes, desi “minunile” se intampla zilnic in jurul nostru, trebuie doar sa invatam sa le vedem.

Sa luam de exemplu expresia : “Eu socot ca…” pe care multi dintre noi o rostesc poate de mai multe ori in decursul unei zile, fara a se gandi catusi de putin la ce tocmai a rostit.

De ce “eu socot”? Oare chiar cu adevarat ai socotit ceva inainte de a afirma un lucru, o idee, o ipoteza?

Da !  Cu parere de rau, multe cuvinte si-au pierdut sensul initial, si astazi le rostim pur si simplu, fara a mai patrunde esenta si semnificatia reala a acestora.

Biblia ne spune si ea ceva despre intelepciune si capacitatea de a socoti : “Aici este intelepciunea. Cine are priceperea sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul acesta este sase sute saizeci si sase.” Cine dintre voi stie sa socoteasca ceea ce spune Biblia? Acest lucru este foarte important : a stii a socoti – deoarece aici este intelepciunea.

A socoti inseamna a face un calcul pe baza caruia poti face o afirmatie. Este adevarat ca acest lucru-adica rostirea a diferite cuvinte a caror sens profund nu este perceput, este doar pentru acei oameni care nu traiesc in mod constient, care nu sunt deplin constienti, nici de ceea ce fac si nici de ceea ce spun, ci sunt oarecum setati pe pilot automat.

Atunci cand incepi sa traiesti real si intr-un mod constient, calea catre acest mod de viata fiind una anevoiasa neputand fi parcursa de unul singur ci numai cu ajutorul unui maestru spiritual; abia atunci putem spune ca este inceputul real in a vedea sensul profund al cuvintelor si lucrurilor.

Ce credeti? Cum e mai usor sa ascunzi oamenilor cea mai importanta taina?

Cunoscand natura omului si proprietatile psihicului acestuia ce il indeamna mereu de a se baga acolo unde este interzis, de a gusta din fructul interzis, si intelegand ca mai devreme sau mai tarziu va descoperi si va intelege ceea ce cauta.

In aceasta situatie, pentru a ascunde taina, cea mai simpla metoda, cea mai geniala rezolvare este aceea de a pozitiona cele mai mari valori si cele mai importante informatii chiar sub nasul indivizilor, chiar in fata ochilor lor, si de a transforma toate acestea in lucruri obisnuite, banale si la vedere astfel incat nici sa nu apara intentia de a cauta.

Aceasta metoda a functionat intotdeauna.

Foarte mult timp, cifrele, se aflau doar in interesul initiatilor si nu erau interesante pentru altii.

Astazi, nimeni nu cunoaste sau au uitat adevaratul lor sens,esenta, capacitatile si posibilitatile pe care le ofera acestea.

In ultima perioada de timp, in toata lumea a crescut foarte mult interesul pentru numerologie, ceea ce este un fapt imbucurator deoarece ne arata ca nivelul umanitatii a crescut, s-a maturizat, si ca, pe Pamant, vin din ce in ce mai des spiritele vechi, detinatoare de stiinte sacre, tainice, pregatiti fiind de a le oferi umanitatii aflata in procesul de maturizare.

Asta ne mai arata, ca din ce in ce mai multi oameni incep sa inteleaga ca pentru a trai in viitor nu va fi suficient doar o inalta calificare intr-o meserie oarecare. Atat in prezent, cat si mai ales in viitor, pentru a putea trai, oamenii vor avea nevoie de calificari din ce in ce mai inalte in raport cu sine, cu altii, cu realitatea, cu viata in general. Meseriile nu ne ofera o astfel de calificare. Tocmai din acest motiv intalnim oameni la fiecare pas, care desi au o inalta calificare intr-o meserie, sunt total neajutorati in ceea ce priveste realtia lor cu altii, cu el insusi si cu viata in general.

Acest lucru este firesc deoarece atata timp cat spiritul omenesc se afla intr-un proces de maturizare, se afla la o varsta tanara, acesta nu gaseste interesanta cautarea adevarului, a tainelor naturii, a creatiei si a vietii; la fel cum un adolescent nu este interesat de cunoasterea pe care o cauta si care este pregatit sa o asimileze un adult. Din acest punct de vedere, trebuie sa va spun ca varsta din buletin este o cu totul alta varsta decat varsta spiritului. Spiritele batrane sunt interesate de cautarea spirituala, detin informatii si experiente din trecut. Astfel, un om precum Oreste de exemplu si multi asemeni lui, sunt spirite batrane si chiar daca in viata actuala nu detin toate tainele Creatiei si vietii, totusi se afla in cautare : citesc, gandesc, mediteaza, simt, traiesc, se framanta pe marginea acestor subiecte. Am zis Oreste, nu stiu de ce, probabil ca a fost primul care mi-a venit in minte si ca imi este drag ca om si ca prieten. Cele mai multe spirite se afla in perioada adolescentina si se dezvolta odata cu intreaga umanitate si in acelas ritm.

Acum ne aflam la granita de trecere de la adolescenta la maturitate. Tocmai din acest motiv azi in lume apar tot mai multi oameni cu spirit vechi, detinatorii unei cunoasteri profunde, asa numitii “vamesi” care ajuta trecerea planetei de la o stare informationala planetara la alta.

Civilizatia de azi are varsta unui adolescent si din acest motiv nu este interesata decat de a se afirma, de a se imbogati si de a supravietui : haine, casa, business, sex, putere.

In acelas timp, totul trebuie sa fie mai mult decat la vecin sau la prieten. Aceasta este viata consumatorului. Inca mai suntem o societate de consum si activitatea de baza este goana “inarmarii materiale”. Este inutil sa vorbim despre aceste teme cu oamenii aflati la acest nivel de inarmare. Nu putem aborda teme despre adevaruri, cunoastere, lumi superioare si alte nivele de realitate cu oameni nepregatiti. Ar fi la fel cum am povesti unui elev de clasa I  despre principiile sintezei termonucleare. Nici nu va recomand sa faceti acest lucru, deoarece la un moment dat poate fi chiar periculos pentru voi. Astfel de teme le poti discuta doar cu oamenii din clasa ta, care au trecut aceleasi materii.

Cunoasterea inainte de timp este o actiune periculoasa, capabila sa produca daune ireparabile omului, atat la nivel psihic cat si fizic. Acest lucru nu vi-l va spune nimeni la nici un curs, pentru ca instructorii sau ce care tin cursurile habar nu au ce modificari in Eu-conceptie se va produce in voi in urma acelor informatii. Voi platiti bani dar nimeni nu va spune ce modificari veti suferi la nivel psihic, fizic si de constiinta. Drept dovada si efect, oamenii pleaca la anumite cursuri fiind foarte confuzi in relatie cu viata si cu ei insasi iar la teminarea cursurilor acestia devin si mai confuzi decat erau. Ca urmare apar divorturile pe motive de superioritate si inferioritate: “Eu sunt la un nivel superior, Eu am vibratii inalte, Eu comunic cu entitati, Eu am un canal deschis etc. si ca urmare nu pot trai cu una ca tine care este atat de inferioara si cu energii negative.”

Iata de ce cursurile pe care le tin au un pret. Costul cursurilor indeplineste functia de triere si atrage anume acei oameni carora le-a venit timpul sa cunoasca ceva mai mult. Acestia au invatat deja sa castige bani si ma pot invata si pe mine cum sa o fac. Ei sunt pregatiti de a trece la un nivel superior. Cei care nu au invatat sa traiasca in aceasta realitate, nu au invatat cum sa castige banii, va asigur ca inca nu sunt destul de maturi psihologic,social sau emotional.

Acestia sunt inca in etapa de dependenta fata de “mama” sau “tata” si astfel asteapta ca totul, daca e posibil, sa li se dea gratis, la fel cum copiii dobandesc totul de la parinti. Eu nu sunt nici “mama” nici “tatal” nimanui. Traiesc in aceasta realitate a societatii de consum, o percep corect, sunt matur, si drept dovada stiu sa fac bani din orice imi place. Mai mult ca atat platesc si impozite care se duc pentru a-I intretine in diferite feluri pe cei care cer totul gratis. Nu ma refer aici la oameni cu dizabilitati si nici la pensionari ci la multi altii care ar vrea sa nu munceasca, dar sa aiba si sa li se dea totul, gratis daca este posibil.

Ma repet, a da cunoastere inainte de termen celor nepregatiti este o actiune periculoasa ce poate cauza daune ireparabile celui care o primeste, atat la nivel psihic cat si la nivel fizic!

Anume din acest motiv, intotdeauna a existat o regula a Invatatorilor Estului. A da cunoasterea numai acelor oameni capabil sa o ceara, sa se lupte, sa jertfeasca ceva de la el, sa faca tot ceea ce este necesar pentru a o primi.

In unele scoli, viitorii discipoli stateau in fata portii manastirii cate jumatate de an la rand zi si noapte in caldura, frig, ploaie, sperand ca marele maestru il va observa, isi va indrepta atentia asupra lui si il va invita inauntru.

Aceasta era o metoda dar exista si multe altele prin care se descopera nivelul de pregatire a omului pentru a trece la nivelul urmator, la alt nivel de stare informationala a subiectului.

Anume din acest motiv stiinta despre cifre, in antichitate, nu era permis de a fi oferita oricui.

In societatea europeana, oamenii sunt inclinati sa creada ca invatatorul este obligat sa dea tot ce stie oricui si daca este posibil sa fie gratis. Societatea de consum.

Nimeni nu va va da nimic gratis. Iar daca undeva, primiti ceva aparent gratis, credeti-ma ca cei care va dau, au luat deja de la voi mai mult decat ati fi platit pentru asta cu bani.

Exista parerea ca un om care stie sau cunoaste ceva mai mult, detine aceste lucruri pentru ca are un har, uitand ca insusi cuvantul “har” vine de la “harnic”, “harnicie”.

Omul harnic mult aduna dar dupa ce prin munca a adunat, ce a adunat este o prostie sa credeti ca acum este obligat sau dator sa imparta cu lenesii bucata lui de paine doar asa pur si simplu.

Daca ar face acest lucru, omul harnic nu ar face nimic altceva, decat ar contribui la inmultirea si propagarea leneviei.

Mai mult decat atat. Cine plateste cel mai putin pentru orice, acela se plange cel mai mult. Pe langa acest lucru, mai tineti minte balada “Greierele si Furnica”?

Mie mi se pare total aiurea sa vina cineva din afara, caruia eu nu i-am cerut sfatul si nici opinia, sa ma invete, si mai grav, sa imi reproseze ce si cum ar trebui eu sa fac, pornind de la niste preconceptii religioase (har, Dumnezeu te-a inzestrat, Dumnezeu ti-a dat iar acum trebuie si tu la randul tau sa ne dai noua) . Daca eu personal as avea nevoie de astfel de consiliere, o voi cere de la specialisti foarte bine pregatiti, platind la randul meu pentru astfel de srvicii.

Dumnezeu pe mine m-a inzestrat cu creier, la fel ca si pe voi,doar ca eu am fost mai harnic in a-l folosi si de aici si harul.

Dumnezeu m-a inzestrat cu rabdare, la fel ca si pe voi, doar ca eu am folosit-o in a citi carti, a asimila, a interioriza, a experimenta, a astepta rezultatele, pe cand altii iti exercitau rabdarea in a astepta sa le treaca mahmureala, sau sa le moara vre-o ruda bogata ca sa mosteneasca ceva.

Dumnezeu m-a inzestrat cu atentie la fel ca si pe voi, doar ca eu am orientat-o in directia descoperirii, patrunderii, cunoasterii, pe cand altii au pierdut timpul orientand-o spre haine, masini, femei, distractii, la ce faceau altii ca sa aiba motiv de barfa.

Pe toti, Dumnezeu ne-a inzestrat cu aceleasi dotari, fara discriminare, cu exceptia celor care au avut nesansa sa se nasca cu anumite dizabilitati dar chiar si acestia au toate posibilitatile de a se afirma si a creste spiritual. Realitatea ne arata clar acest lucru. Eu personal am cunoscut oameni care desi nu au maini, altii nu au picioare sunt mai demni de respect prin ceea ce fac decat multi asa zisi normali dintre noi. Aici e problema fiecaruia, cum si-a folosit inzestrarile si dotarile.

Si eu platesc la randul meu sume considerabile atunci cand trebuie sa ma adresez unui specialist care e capabil sa ma treaca de la un nivel de informare la altul.

Stiti cat costa o consultatie la un avocat bun in lume? Va spun eu. Cam tot atat cat costa un intreg modul de numerologie ce se intinde pe durata unei saptamani.
Considerand ca am spus tot ce am avut de spus pe aceasta tema a “harului”, notiune perceputa prost de majoritatea oamenilor si ca toti vor intelege tot ce trebuie inteles, pot trece mai departe.

Cine nu va intelege din cele scrise ceea ce trebuie sa inteleaga, probabil este mai bine asa. Inca nu i-a venit timpul sa inteleaga astfel de lucruri.Trebuie sa mai creasca.

Stim destul de vag cum si cand a aparut numerologia, cine au fost inaintasii ei, dar iata ca versiuni care vorbesc despre distrugerea, descompunerea scolii pitagoriene nu sunt atat de multe. Pitagora a primit cunoasterea secreta despre numere de la faraonii egipteni abia dupa ce a trecut o serie intreaga de examene, probe si incercari.

Conform unei teori, cauza distrugerii scolii pitagoriene a fost faptul ca in  acea scoala, oamenilor li se incredinta o cunoastere inainte de timp.

Desi Pitagora incredinta aceasta cunoastere discipolilor consacrati, pregatiti si verificati, pericolul scurgerii de informatii era foarte mare.

Nu trebuie sa uitam ca in trecut, initiatii depuneau un juramant, in care jurau sa nu raspandeasca cunoasterea primita oamenilor nepregatiti. Si dupa cum se stie, incalcarea juramantului era pedepsit cu moartea.

Este posibil insa, ca in acele timpuri, Pitagora cunostea numerologia mai mult decat era permis  si dupa cum stim din istorie, soarta unor astfel de oameni era deseori tragica.

Foarte des, cauza nefericirii unor astfel de oameni devine una dintre principalele probleme ale omenirii ce aduce o cantitate maxima de necazuri oamenilor talentati si creativi – invidia.

Mai tineti minte ce a patit marele geniu al timpurilor sale Galileo Galilei pentru cunoasterea sa?

Conform teoriei numerologiei, lumea in care traim este un rezultat al manifestarii interactiunii principiilor cifrelor.

Studiind numerologia, patrundem in legitatile interactiunii lor si astfel ne apropiem de intelegerea tainelor ce se ascund in spatele cifrelor.

Ne ajuta sa ne intelegem pe noi insine, pe altii, si sa ne orientam in mod corect in lumea mereu schimbatoare din jurul nostru.

Radacinile numerologiei vin dintr-o antichitate foarte indepartata.

Gnosticii reprezentati de scoala pitagoriana au contribuit la sistematizarea ei. Astazi numerologia este o stiinta holistica-care studiaza omul in totalitatea lui.

Numerologia este un domeniu al cunoasterii ce studiaza legatura dintre cifre, semnificatia lor calitativa (nu cantitativa cum e in matematica) si manifestarile acestora in lumea reala inconjuratoare.

Scopul numerologiei practice consta in determinarea menirii omului, a societatii, statului sau a unei intreprinderi separate si potentialul acestora in diferite perioade de timp.

Traim intr-o lume in care de la nastere pana la moarte suntem inconjurati de cifre. Acestea ne guverneaza viata aproape in totalitate desi nu ne dam seama de asta.

“Cifrele reprezinta cheia intelegerii comportamentului uman”.

Cifrele reprezinta fundamentul lumii si baza tuturor lucrurilor. Despre asta vorbea Pitagora.

Sunt 7 nivele ale numerologiei.

Dupa cum bine stim, in numerologie, ca si in oricare alta stiinta sau carte, exista 7 straturi (nivele informationale).

Primul strat-cel mai nevinovat, este accesibil oricui, si in general nu este capabil sa produca vreun rau atunci cand este utilizat.

La acest nivel se vorbeste despre importanta cifrelor si semnificatia lor in viata cotidiana.

Aici se afla informatii despre caracteristicile personalitatii omului, instrumente pentru descoperilrea capacitatilor si talentelor, menirea fiecarui om, potentialul psihoenergetic si psihologic, ciclurile de viata, interrelatia cu realitatile inconjuratoare. Acest strat de informatii este acela din care se culeg informatii ce se scriu in ziare, pe diferite situri de internet si despre care se vorbeste la televizor.

Dar fireste, numerologia nu se rezuma la acest nivel, si ar fi naiv sa presupunem ca Pitagora, in Egipt si mai tarziu pe insula Crotos ii invata pe discipolii sai doar cunoasterea de la acest nivel.

Al doilea si al treilea strat de informatie este cunoscut si utilizat practic de catre magi, ocultisti si practicanti ai ezoterismului.

Cu ajutorul acestor metode, instrumente, informatii, acestia pot vedea, pot descoperi cauzele mistice si nevazute pentru o minte nespecializata a unor lucruri mult mai profunde si a tot felul de evenimente si situatii, legatura dintre ele, interactiunea, sensul lucrurilor si al oamenilor.

Despre stratul informational 4 si 5, putem spune ca este unul stiintific (am in vedere aici stiinta autentica care nu are insa prea mare legatura cu stiinta pamanteana) cum ar fi matematica superioara, fizica, chimia si geometria sacra. Acest nivel este unul foarte complicat si necesita o minte bine pregatita, capabila de gandire abstracta superioara si gandire spatiala.

Omul nepregatit, care dintr-o intamplare va accesa aceste nivele, ori nu va intelege nimic, ori se va sminti.

Despre nivelele informationale 6 si 7 a numerologiei nu vom spune nimic aici deoarece aceste straturi apartin planului Dumnezeiesc, si nu are nici o legatura cu numerologia practica sau aplicata.

Fiecare dintre cele 7 straturi informationale detine in interiorul sau alte substraturi informationale la fel cum fiecare ceakra dintre cele 7, detine alte 7 subceakre.

Aceasta este legea manifestarii oricarui tip de informatie in cele 7 straturi ale planului vietii pamantesti. Acest lucru este extrem de important de inteles.

Orice forma de informatie, fie si o simpla stire de la televizor detine in interiorul sau 7 nivele de informare.

Primul nivel e accesibil pentru aprox. 85% din populatie. Aici, informatia e perceputa in mod direct si asimilata fara a fi prelucrata. Adica ceea ce li se da, ei inghit. Cunoasteti afirmatia “Am vazut la televizor, S-a scris in ziar, Am auzit la stiri, Am vazut pe Discovery, A zis X, S-a demonstrat stiintific, Oamenii de stiinta spun etc”.

Putem spune ca exista 7 nivele de manifestare a realitatii. Doar 10% din populatia globului sunt capabili sa vada, sa perceapa, sa asimileze din aceeasi stire nivelul 2 si 3 de informatie, adica de realitate, si legatura dintre diferite alte cauze si efecte, acestia plecand de la o simpla stire (de ex. Se scumpeste painea) si pot ajunge sa vada ca undeva pe Pamant se va produce un cutremur devastator avand tot aceeasi cauza, efect si paralelism – scumpirea painii. Acestia sunt oameni cu totul speciali si diferiti. Gradul lor de sincronizare este foarte mare, si astfel, ei pot vedea cauza si efectul dintre cele mai neasteptate situatii si evenimente. Ei stiu oarecum sa citeasca printre randuri, sa auda printre cuvinte, sa vada printre si dincolo de imagini.

Care dintre voi ar putea vedea real legatura dintre aruncarea cu piatra intr-un caine si moartea unei fetite in spital din cauza intarzierii medicului la operatie?

Doar aprox. 5% din populatia globului sunt capabili sa acceseze nivelele 4 si 5. De regula, acestia sunt mari specialisti intr-o stiinta pe care au aprofundat-o pana la acel nivel unde stiinta pamanteasca se contopeste cu stiinta dumnezeiasca. Printre ei sunt mari matematicieni, chimisti, fizicieni, care s-au cufundat in aceste stiinte atat de adanc, incat au ajuns sa il descopere pe Dumnezeu prin intermediul lor.

De la acel nivel, fizica de exemplu, nu mai este fizica in acceptiunea si viziunea generala ci devine o stiinta, o cunoastere divina, inaccesibila chiar si celor mai buni colegi fizicieni ai acestuia.

Cati mari matematicieni cunoasteti in lume? Va spun eu : 10 maxim 15 pe tot globul.

Nivelele 6 si 7 sunt accesibile doar marilor maestrii. Astfel de oameni au existat doar cativa de-a lungul istoriei. Chiar daca acestia au existat, lor le-a fost aproape imposibil de a ne transmite in forma verbala sau scrisa informatiile de la acele nivele. Acele informatii nu pot fi verbalizate. Ele pot fi doar traite. Nivelele 6 si 7, sunt nivele accesibile formei intuitive de cunoastere si spirituale. Aceste nivele nu pot fi declansate decat daca ai batatorit bine de tot nivelele anterioare.

Indrumare pentru incepatori

Voi incerca aici o mica indrumare pentru cei ce sunt la inceput pe calea cunoasterii numerologiei. Sa nu credeti vreodata ca aceasta stiinta vi se va deschide in toata amploarea si frumusetea ei asa dintr-o data. Acest lucru, se va petrece treptat, pe masura dezvoltarii spiritului vostru si al expansiunii constiintei.

Numerologia vi se va descoperi voua in acea masura in care veti fi pregatiti sa o asimilati, sa o interiorizati si veti fi pregatiti sa asimilati un anumit nivel informational al ei.

Altfel nu se va intampla, deoarece nivelul propriu trebuie sa coincida cu ceea ce doriti sa primiti.

Cum se petrece deschiderea noilor straturi informationale?

Acest proces se poate compara cu acela in care recitim o carte sau revizionam un film mai vechi, in care inainte nu ai observat anumite detalii, ceva ce ai trecut cu vederea, ceva ce ai scapat dar cu fiecare citire sau revizionare tu incepi sa observi ceea ce in trecut iti scapa atentiei dintr-o cu totul alta perspectiva si dintr-un alt punct de vedere.

La fel se petrece si in numerologie. Uneori, calculele numerologice obisnuite, deprinse, si la prima vedere simple, deodata incep sa se deschida in fata mintii si a ochilor reveland ceva ce in trecut nu ai observat. Si credeti-ma ca aici atentia nu are nici o implicatie.

Asa este construita constiinta noastra.

In masura in care aceasta se extinde in aceeasi masura se extinde si capacitatea de a patrunde mai adanc in esenta lucrurilor.

Unele lucruri in numerologie, pe masura scufundarii in ea, sunt imposibil de a fi transmise pe cale verbala.
Eu va pot doar apropia de ele, va pot arata directia, metoda, calea, dar nu va pot invata cum sa cititi printre randuri, deoarece Adevarul este imposibil de a fi transmis . Adevarul poate fi doar trait.

Cursurile de numerologie pe care le sustin, va pot apropia de aceasta traire si de acest Adevar, dar nu va pot face sa il traiti, deoarece, acest lucru, trairea, este o relatie extrem de intima si profunda a fiecaruia dintre voi.

Totul I se deschide omului in masura talentului si dorintei de a patrunde si de a cunoaste.

Nici o civilizatie cunoscuta pana acum nu a reusit sa se descurce in afara notiunii de cifra. Inca nu se stie cine pe cine manipuleaza, noi cifrele sau ele pe noi. Priviti mai atent in jur.

Comentarii