content top

FRUNZELE VERZI, aliment sau medicament?

FRUNZELE VERZI, aliment sau medicament?
Pentru ca mie imi plac atat de mult salatele din  frunze verzi,vreau sa va spun si voua ce altceva mai puteti pune in salatele voastre pe langa sau in afara de bine cunoscuta salata.Pentru mine, crud ,inseamna mai ales verde.Imi plac sosurile verzi din avocado sau usturoi verde,imi place salata numai din frunze verzi,(cu tot felul de astfel de frunze)imi place supa limpede cu multa verdeata. Nici inainte de a alege aceasta dieta nu ocoleam verdeata,numai ca nu stiam ca sunt atat de multe frunze verzi si mai putin obisnuite, care se pot manca.Din cartile doamnei Elena Nita Ibriam aflu ca se mananca frunzele verzi dar foarte fragede, de la urmatoarele plante(in afara de cele  cunoscute ca patrunjelul,mararul ,salata etc.):
-frunzele de: afin, anason, bob, tataneasa, sfecla rosie, nalba mica, nalba de gradina, capsun, zmeur, tei, morcov, ridichi rosii, ridichi negre, pastarnac, hrean, soia, gulie, macris, trifoi rosu, trandafir( doar petalele), troscot(varfurile), stevie, loboda, papadie,  creson, iarba grasa, vita-de-vie(frunze si carcei), cicoare salbatica, nap, patlagina, volbura(si florile), cocaz negru, mur, paducel(petalele florilor), coada soricelului(frunzele).
Frunzele acestor plante pot fi adaugate in bautura verde, in salate, se pot face rulouri,paste,sosuri,sau se poate decora cu ele.
Dar de ce frunze verzi?

Pentru ca  Victoria Boutenko, spune despre frunzele verzi ca in special in amestec cu fructele(in green smothie) au cea mai mare putere de detoxifiere,si fac lucrul asta indiferent de ce dieta urmeaza cel ce le consuma.

   RSS   Facebook   Twitter