Featured image
FRUNZELE VERZI, aliment sau medicament?
Pentru ca mie imi plac atat de mult salatele din  frunze verzi,vreau sa va spun si voua ce altceva mai puteti pune in salatele voastre pe langa sau in afara de bine cunoscuta salata.Pentru mine, crud ,inseamna mai ales verde.Imi plac sosurile verzi din avocado sau usturoi verde,imi place salata numai din frunze verzi,(cu tot felul de astfel de frunze)imi place supa limpede cu multa verdeata. Nici inainte de a alege aceasta dieta nu ocoleam verdeata,numai ca nu stiam ca sunt atat de multe frunze verzi si mai putin obisnuite, care se pot manca.Din cartile doamnei Elena Nita Ibriam aflu ca se mananca frunzele verzi dar foarte fragede, de la urmatoarele plante(in afara de cele  cunoscute ca patrunjelul,mararul ,salata etc.):
-frunzele de: afin, anason, bob, tataneasa, sfecla rosie, nalba mica, nalba de gradina, capsun, zmeur, tei, morcov, ridichi rosii, ridichi negre, pastarnac, hrean, soia, gulie, macris, trifoi rosu, trandafir( doar petalele), troscot(varfurile), stevie, loboda, papadie,  creson, iarba grasa, vita-de-vie(frunze si carcei), cicoare salbatica, nap, patlagina, volbura(si florile), cocaz negru, mur, paducel(petalele florilor), coada soricelului(frunzele).
Frunzele acestor plante pot fi adaugate in bautura verde, in salate, se pot face rulouri,paste,sosuri,sau se poate decora cu ele.
Dar de ce frunze verzi?

Pentru ca  Victoria Boutenko, spune despre frunzele verzi ca in special in amestec cu fructele(in green smothie) au cea mai mare putere de detoxifiere,si fac lucrul asta indiferent de ce dieta urmeaza cel ce le consuma.

4 CommentsLeave a comment

  • Nu ar trebuii sa ne mire ca trebuie sa mancam frunze verzi , oare alimentatia sanatoasa nu inseamna sa mananci cat mai natural ? evident ca da , din nefericire multi dintre noi am pierdut contactul cu natura si cu energiile benefice ale pamantului .Un om cu o alimentatie sanatoasa , naturala are un corp mai frumos, are un mental mai echilibrat si poate obtine armonia necesara cu pamantul care este o entitate vie ……Toate Bune . Krisia

  • Am incercat sa beau si eu smoothie din frunze si iarba la diverse localuri care servesc acest fel de lucruri, dar zau daca nu arata si gusta total gretos ! Dar poate tocmai asta, ca si in cazul uleiului de peste, arata ca sunt de fapt ff sanatoase si bune pt noi !

    • P.S. Am o sugestie posibil utila pt cei care doresc sa isi extinda vazarile acestor bauturi sanatoase: daca e posibil sa le coloreze natural in alte culori decat verde, ca de obicei creierul uman recunoaste asa automat ca chestiile d eculoare verde nu sunt prea bune de mancat in cantitati exagerate (datorita ca multe lucruri de culoare verde pot fi chiar daunatoare sanatatii daca sunt ingerate, de ex o carne sau o paine alterata verzuliu, o buruiana posibil otravitoare ca matraguna, etc), si se creeaza automat, din pacate, greata si fata de unele lucruri verzi posibil chiar ff bune, cum ar fi spanacul sau salata. Eu chiar mi-as dori sa putem gasi pe piata de ex mai multe salate de culoare portocalie, sau spanac roz, sau chiar smoothie de iarba de culoare bleu-azur, asa ca cocktailurile cu gin Bombay Sapphire, ca precis ca atunci mai multa lume ar consuma aceste lucruri bune !

  • si mie imi plac frunzele verzi, clorofila din ele, poate ne spui si ce flori putem minca, multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *